Κολοκυθάκια γεμιστά
Βαθμολογία
9
Σχόλια
9

Κολοκυθάκια γεμιστά



Παραδοσιακό πιάτο πολύ αγαπητό σε όλους μας. Το μυστικό; Πολύ κρεμμύδι!


ΥΛΙΚΑ

Υπολογίστε για κάθε άτομο 2-3 κολοκυθάκια αρκετά μεγάλα
4-5 κ.σ. ρύζι για πιλάφι
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
5-6 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
δύοσμος, μαϊντανός ψιλοκομμένος, αλάτι, πιπέρι
1 φ.κ. νερό
4 κ.σ. λάδι
ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
1 αβγό
2 λεμόνια στιμμένα
2-3 σταγόνες νερό




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια και με το ειδικό σκεύος αφαιρούμε με προσοχή το εσωτερικό τους. Αν δεν έχουμε το μηχανημα μπορούμε πολύ εύκολα να το αφαιρέσουμε με ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού αλλά τότε χρειάζεται περισσότερη προσοχή.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι, τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και με αυτό γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα κολοκυθάκια γεμισμένα και ρίχνουμε το λάδι και λίγο νερό. Τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (περίπου μισή ώρα).
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό και προσθέτουμε σιγά- σιγά το λεμόνι χτυπώντας συνεχώς. Παίρνουμε κουταλιά από το ζουμί του φαγητού και ρίχνουμε πολύ αργά στο μείγμα του αβγού ανακατεύοντας συνεχώς. Χτυπάμε με αρκετό ζουμί και στο τέλος ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάμε λίγο να πάει παντού. Καλή όρεξη!





ΣΧΟΛΙΑ


Κατερίνα - Κρήτη , 19/9/2006 1:44:07 πμ
Βαθμολογία: 5
Δυσκολία: 4
Υλικά: 1
Στο σπίτι μας τα κάνουμε χωρίς κιμά που είναι πιο ελαφριά.Δοκίμασα τη συνταγή αλλά ως γεύση μου φάνηκε περίεργη.Μπορεί να έκανα κάτι λάθος.Κάτι δε μου άρεσε στη σάλτσα.Μου φάνηκε ότι δεν έδεσε με τη γεύση του γεμιστού κολοκυθιού.Τί μπορεί να φταίει??


ΝΟΡΑ , 1/6/2007 8:44:40 μμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!ΕΙΜΑΙ ΜΟΛΙΣ 17ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ.ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΟΡΙΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΓΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!!!


DINA , 31/7/2007 11:46:31 μμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 2
Υλικά: 1
έχω μια απορία σχετικά με την ποσότητα του ρυζιού που αναφέρετε.οι 4-5 κουταλιές είναι αναλογικά με τα 3-4 κολοκυθάκια κατά άτομο;
Ο Μάγειρας λέει..
Οχι είναι για όλη την ποσότητα του κιμά. Θέλουμε να είναι περισσότερος ο κιμάς. Αν πάλι θες να βάλεις περισσότερο ρύζι και λιγότερο κιμά μπορείς να το κάνεις. Ανάλογα πως σου αρέσει.



DIMITRA , 7/8/2007 6:31:05 μμ
Βαθμολογία: 8
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΒΡΑΣΩ ΛΙΓΟ ΠΡΩΤΑ?
Ο Μάγειρας λέει..
Δεν θα γίνουν σκληρά. Μισή ώρα είναι υπέραρκετή για τα κολοκυθάκια. Αν πάλι είναι λίγο μεγαλύτερα και τα θέλεις πιό μαλακά άφησέ τα ένα πεντάλεπτο ακόμη, αλλά να προσέξεις να μην σπάσουν. Το ζήτημα είναι να είναι μαλακά αλλά να μη σπάνε και χαλάει η όψη τους. Οπότε μή τα βράσεις πιό πριν.



antonis , 24/1/2008 8:49:07 πμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
Μπορείτε να την κάνετε χωρίς κιμά και χωρίς αβγολέμονο μια χαρά μόνο με λεμόνι, ωστόσο ο δυόσμος δεν ταιριάζει με τον μαϊντανό. Δοκιμάστε μόνο δυόσμο ή και λιγο άνηθο και αντί για πιπέρι μια χουφτίτσα πιπέρια μαύρα ολόκληρα
Ο Μάγειρας λέει..
Και χωρίς κολοκυθάκια!



μαρια , 8/3/2008 2:31:41 μμ
Βαθμολογία: 1
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
μπα κυρια αθηνα ψιλοασχετη σας κοβω....
φιλακια!!!



Lilly , 15/4/2008 10:15:35 μμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
Κ.Αθηνά, οι συνταγές σας είναι πολύ καλές, συνεχίστε να μας βοηθάτε.
Όσο για κάποια κακόβουλα σχόλια,δεν πειράζει...αντιμετωπίστε τα με χιούμορ.
Να είστε καλά και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!



διο , 23/5/2008 11:01:36 πμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
πολλα δεν ειναι 5-6 κρεμμυδια?


Εύα , 13/9/2008 7:10:00 μμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
Η κυρία Αθηνά δεν είναι άσχετη αγαπητή αναγνώστρια Μαρία,μάλλον εσύ δεν γνωρίζεις από μαγειρική...Η συνταγή είναι σωστή,έτσι γίνονται τα γεμιστά κολοκυθάκια,με κιμά και ρύζι!!!Η αλήθεια όμως είναι πως τόσα χρόνια που φτιάχνω αυτό το φαγητό δεν έχω βάλει ποτέ δυόσμο στη γέμιση,σήμερα θα βάλω,ίσως ο δυόσμος θα τα δώσει κάποια ξεχωριστή γεύση.Για να το γράφει η κυρία Αθηνά σίγουρα το έχει δοκιμάσει,όσο για τα κρεμμύδια δεν είναι πολλά,όλα τα γεμιστά λαχανικά θέλουν αρκετό κρεμμύδι.Καλή συνέχεια κυρία Αθηνά στο έργο σας!!! Οσο για το σχόλιο του " antonis - 24/1/2008 8:49:07 πμ " τι να πω....διαθέτει αρκετό χιούμορ και πρωτότυπες συνταγές!


Κολοκυθάκια γεμιστά

Δοκιμάσατε αυτή την συνταγή? Σχολιάστε εδώ!

Γράψτε το σχόλιό σας


ONOMA


EMAIL


Βαθμολογήστε τη συνταγή


Πόσο δυσκολευτήκατε να φτιάξετε την συνταγή?


Πόσο δυσκολευτήκατε να βρείτε τα υλικά?


© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge